Skip to main content

Werken in de Horeca, lekker dynamisch en afwisselend!

Wist je dat wanneer een gast een slechte ervaring heeft gehad dit aan minstens acht mensen vertelt? Het is dan ook belangrijk dat de bediening proactief is en op de gasten afstapt.

Om de behoeftes en verwachtingen van een gast te kunnen peilen is het van belang dat je goed luistert naar de gast en je kan inleven. Heb je toch een minder leuke gast? Dan leer je hoe je geduld behoudt en hoe je toch gastvrijheid kan aanbieden. Het werk in de horeca is elke dag anders en daardoor lekker dynamisch en afwisselend! Elke dag komen er andere gasten langs en kunnen er onverwachte zaken gebeuren.
Bijvoorbeeld dat een collega ziek is en er veel meer gasten komen dan verwacht. Je leert in zo’n situatie hoe je de gast tevreden kan stellen, zonder dat diegene doorheeft dat er minder personeel aanwezig is.

Om ervoor te zorgen is het van belang dat het team met elkaar in
oplossingen denkt en initiatief toont. Daarbij komt ook veel flexibiliteit kijken. Soms moet je iets langer doorwerken, bijspringen op andere fronten of je vrije dag wisselen voor een andere dag om het werkrooster rond te krijgen. Werken in de horeca is over het algemeen een super leuke baan. Daar tegenover staat wel dat je soms opbouwende kritiek kan krijgen. Misschien wordt een gast kwaad, terwijl het niet
met jou te maken heeft. Heb geduld, blijf vriendelijk, zet je glimlach op en door!

Horeca: iets voor jou?
Ben je elke dag in voor een nieuwe uitdaging? Kan jij goed omgaan met onverwachte gebeurtenissen en ben jij een echte teamplayer? Dan is werken in de horeca iets voor jou. In de horeca maak je plezier en ontwikkel je competenties die later van belang zijn. Dus het staat ook nog mooi op je cv! Als je in de horeca aan de slag gaat kom je alles wat je zo juist hebt gelezen zeker tegen.

Check de link voor vacatures