Skip to main content

Achter de schermen met PIONiers

Bij PION werken heel veel verschillende mensen. Maar waarom hebben zij nou juist de keuze gemaakt om zich aan te sluiten bij dit team?
Dat hebben we aan deze 2 heren gevraagd. Lees hieronder hun verhaal!

 

Erik Somers

“De dag was 6 augustus 2016.
Dance Boulevard vond voor het eerst plaats op de nieuwe locatie, nadat het de Bergse plaat was ontgroeid. Het was een prachtige bloedhete dag, en met wat vrienden hadden wij toegangsbewijzen voor dit top event van Focus Events. Eenmaal daar waren met dat weer de Desperado’s niet aan te slepen en liet dan ook de kans niet liggen om deze in grote hoeveelheden tot me te nemen.
De optelsom van deze Desperado’s in overvloed in combinatie met de zon en extreme hitte heeft ervoor gezorgd dat de herinnering van deze dag niet verder gaat dan 4 uur ‘s middags. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen met dit verhaal, en wat heeft dat met PION te maken?

The day after.. 7 augustus 2016.
Na (schijnbaar) een lange avond en nacht ging om 07:00 uur de wekker. Niet goed wetend waar ik was, en met een immense kater moest ik mij opnieuw naar het evenementen terrein begeven. Dit keer niet om te feesten, maar om alle drank en barmaterialen op te halen. Ik werk namelijk in ons familiebedrijf, een drankenhandel, en Focus Events behoort al sinds hun oprichting tot onze klanten. Ik hoef volgens mij niet uit te leggen dat die dag best een hel was…
16 koelkasten en vrachtwagens vol barmateriaal over een dor veld heen slepen na geen tot weinig slaap en knallende koppijn. Mijn gedachten waren dan ook stellig: “Dit doe ik NOOIT meer!”.
Ik bedacht me dat ik voortaan op de evenementen wilde werken. Zo kon ik er toch bij zijn, wat extra geld verdienen, en het allerbelangrijkst de volgende dag de spullen kater vrij ophalen.
Vanaf de week na dat event werk ik met veel plezier bij PION Horeca & Promotie.”

 

Niek de Jong

“Ik werk nu ongeveer 5 jaar bij PION.
Ik ben student en heb tussendoor nog andere horecabanen erbij gehad maar ben toch altijd gebleven door de magie van de PION instelling, maar vooral de gezellige collega’s.
Horeca wordt soms nogal eens onderschat en versimpeld. Bij PION is het altijd net dat beetje extra. Net wat meer specialisatie, hoe geven we net dat beetje meer, die nog betere service. Zowel voor de gast als voor jouwzelf. Net dat stapje meer.
Niet meer gewoon Horeca, maar juist het creëren en geven van iets unieks. Uitdaging in en enthousiasme voor je werk is het resultaat.
Het feit dat je werkgever soms zij aan zij met je staat te bikkelen op luxe drieduizend gangen diners, trouwfeesten met hardstyle of een festivalbar, geeft het je een gevoel van samenhorigheid en teamwork. Je leert ook handige tips en tops zoals: Paracetamol gorgelen tegen keelpijn, dat er altijd tijd is voor zelfgeklopte room op een Irish Coffee en ook dat Lamsoor vegetarisch is. Maar het beste is natuurlijk lekker na borrelen met de collega’s die na het werk ook weer een feestje weten te bouwen Daarom werk ik bij Pion en daarom blijf ik dat ook graag doen.”