Skip to main content

5 tips voor een succesvolle open dag

Open dagen nemen toe in populariteit. De reden? Het biedt jou als ondernemer de mogelijkheid om alle facetten van jouw bedrijf op een laagdrempelige én persoonlijke wijze aan klanten en prospects te laten zien. PION organiseert regelmatig open dagen. Daarom delen wij graag een aantal tips hoe je een open dag succesvol kunt laten verlopen.

Er zijn vele redenen om een open dag te organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • De introductie van een nieuw product of dienst.
  • Meer naamsbekendheid.
  • Verbouwing of uitbreiding van het pand.
  • Een contactmoment met klanten en relaties.
  • Kennismaken met de omgeving na een verhuizing.
  • Werving van personeel.

Vanzelfsprekend zijn er ook meerdere opties en combinaties mogelijk waardoor je zoveel mogelijk rendement uit jouw event kunt halen.

1. Stel de juiste doelen voor je open dag

Stel voorafgaand aan het evenement vast wat je wilt bereiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan meer offerteaanvragen, een grotere naamsbekendheid, nog meer bekendheid met een bepaalde dienst of product, je relaties bedanken voor de samenwerking, etc. Als je de doelstelling voor ogen hebt, kun je daarop het programma van de open dag gaan inrichten.

2. Stuur de uitnodiging minimaal 6 weken vooraf

Door de uitnodiging minimaal 6 weken vooraf te versturen, geef je klanten en relaties de gelegenheid om de open dag ook te bezoeken. Agenda’s zijn al snel gevuld, dus zorg ervoor dat de uitnodigingen op tijd de deur uitgaan, zodat je op een grote opkomst kunt rekenen.

3. Zorg voor een goede ontvangst

De beleving van jouw open dag begint al bij aankomst. Hoe fijn is het als je snel kunt parkeren en met een stralende glimlach welkom wordt geheten door iemand die tegelijk je jas aanneemt? Met een lekker kopje koffie of glaasje bubbels? Een goed begin is het halve werk! Jouw gasten verdienen een professionele en vriendelijke ontvangst.

4. Een goede rondleiding door het bedrijf

Zet genoeg enthousiaste gastvrouwen en -heren in die jouw gasten alles kunnen vertellen over jouw dienst of product. Leid gasten in groepjes rond of zorg ervoor dat er op diverse plaatsen genoeg gastvrouwen en – heren staan om jouw gasten uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

5. Zorg voor beleving

Om de dag succesvol te laten verlopen is het belangrijk dat je een onvergetelijke indruk achterlaat op jouw gasten. Met een stukje (food)entertainment, stijlvolle aankleding, hippe drankjes, bijzondere hapjes, etc., geef je jouw gasten net dat beetje extra. Een gezellige bbq of  feestavond is uitermate geschikt om deze dag op een feestelijke wijze af te sluiten.

Hulp nodig?
Een open dag is altijd een feestelijk moment om op een laagdrempelige manier onder de aandacht te komen en te blijven van doelgroepen. Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken en maak het verschil!