Skip to main content

Minder verspilling, ga voor een duurzaam bedrijfsfeest

PION Bergen op Zoom West Brabant business professional horeca advies organiseren entertainment blog minder verspillen duurzaam bedrijfsfeest

Steeds vaker zie je bij grotere events en festivals dat er op het milieu gelet wordt. Dus minder verspilling van goederen en gebruik van natuurlijke of gerecyclede materialen. Dat kan óók voor een bedrijfsfeest. Vind jij het belangrijk om als organisatie duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn? We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. 

Lekker eten hoort erbij!

Lekker eten en drinken horen bij een goed feest. Denk dan eens aan scharrelvlees, duurzaam gekweekte vis en biologische groenten. En natuurlijk komen deze producten dan van boeren uit de regio. Wij hebben zo onze adresjes, een aantal daarvan zijn  te vinden op de brabantse wal.

Een sapje of iets sterkers

Bij het eten hoort een lekker glaasje. Water – al of niet met een smaakje – of  biologische vruchtensappen kan, maar wil je de mensen iets sterkers aanbieden? Dan zijn er ook heel goed biologische wijnen te vinden.

Koffie/thee

Voorafgaand aan of na het eten past een lekkere kop koffie of thee. Maar dan natuurlijk wel van een Fairtrade merk. En wat dacht je van een chocolaatje? Ook Fairtrade natuurlijk. Of een biologisch verantwoord stukje taart van een regionale bakker.

Servies, bestek en glazen

Je wilt natuurlijk wel van een fatsoenlijk bord eten. Ook daarvoor zijn duurzame alternatieven. Hierbij kun je denken aan borden, schalen en kopjes of mokken van natuurlijke materialen als bamboe en mais, maar ook stijlvol duurzaam keramiek is mogelijk. Hiervoor wordt klei- en glazuurafval (her)gebruikt. Uiteraard is alles hittebestendig en geschikt voor langdurig gebruik. Verder behoren bestek van bamboe en glaswerk van gerecycled glas ook tot de mogelijkheden.

Duurzame aankleding en meer

Er zijn nog tal van aspecten waarbij je naar people, planet en profit kunt kijken, zoals duurzame tenten, aankleding en meubelen. En je ziet, ook een maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk bedrijfsfeest is prima te organiseren!

Hulp nodig?
Het team van PION Evenementen helpt je graag bij het organiseren van een duurzaam bedrijfsfeest. Laten we afspreken 😉